Hitta rätt i musikdjungeln

Om du precis har blivit intresserad av en viss musikstil är det inte alltid helt lätt att veta var man ska börja för att hitta bra musik. Idag är det helt enkelt inte på samma sätt som förr, att man kan gå in på den lilla musikaffären i stan och se vad de har inom en viss genre. För det första finns det knappt några sådana affärer kvar, för det andra kan utbudet på nätbutiker vara så pass stort att det är svårt att få någon översikt. I den här artikeln vill vi ge dig några generella tips på hur du kan hålla dig uppdaterad om ny musik inom din genre, och på hur du kan hitta nya artister, låtar eller spellistor.

Ta hjälp av andra
Idag har de allra flesta musiker och band egna Facebooksidor. Genom att följa dem kan du enkelt hålla dig uppdaterad om både spelningar och nya låtar. När bandet gör en uppdatering ser du också den i ditt nyhetsflöde. Där kan du också diskutera med andra fans, och ni kan till exempel dela varandras spellistor på diverse olika musikstreamingtjänster. Det finns diverse sociala medier som kan ge dig just den här hjälpen, så det gäller att botanisera lite själv och lägga till andra användare som verkar ha samma intresse som du, så att ni alla kan hjälpa varandra att hitta det bästa.

Social network concept with smiling young people holding smart phones in front of big white wall.

Bibliotek – lyssna och låna
Även om musik idag finns mycket lättillgängligt på internet är det många som uppskattar att hålla en skiva i handen och lägga in den i sin favoritstereo rent fysiskt. Att gå till ett helt vanligt bibliotek och ta sig en titt på skivorna där kan vara det absolut bästa för att få en överblick över några av de mest framstående musikerna inom din nyfunna genre. Precis som när det gäller ljudböcker bör du vara uppmärksam på att du oftast får låna musik och ljudböcker på lite kortare tid än vanliga böcker. Fördelen med att ta sig en titt på ett vanligt bibliotek är att du faktiskt kan räkna med att urvalet representerar de huvudsakliga strömningarna inom en viss genre. En musikintresserad bibliotekarie har antagligen valt ut materialet just för att kunna presentera ett brett urval.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation